CONCERTREIZEN
MUZIEK & CULTUURREIZEN
KOORPROJECTEN
Foto.jpgIMG_9799.jpgIMG_9800.jpg
IMG_9805.jpgIMG_9806.jpgIMG_9807.jpg
P1010866.JPGP1010867bewerkt 420 pixels.jpgP1020376.JPG
   
   
   
   
   
[1] 

Concertreis Zeeuws Jeugdorkest

Klaas Touwen van IC Productions had een mooi programma voor ons orkest samengesteld en alles georganiseerd. Zo kwamen we maandagmiddag 17 juli aan in Vallendar bij Jügend Bildungsstätte Sonnenau. De muzikanten -in de leeftijd 11 tot 19 jaar- keken wat benauwd toen ze een zuster (non) klaar zagen staan voor het ontvangst. “Wat zullen daar voor regels gelden?”

Al snel kwamen ze er achter dat ze van harte welkom zijn en dat er geen spannende regels zijn in Sonnenau, alleen dat het 00.00 uur stil moet zijn in het gebouw. Verder werd er geweldig met ons mee gedacht en werd er zelfs een verjaardagstaart geregeld voor een jarige violist!! Na een orkestrepetitie die middag was er een heerlijk diner waar we ons tegoed aan deden…Super verzorgd! Na flink wat gezelligheid zocht ieder de eigen slaapkamer op en konden we uitrusten van de eerste enerverende dag.

Voor dinsdags had Klaas een boottocht over de Rijn georganiseerd. “Is zo’n Rijn reisje niet alleen voor bejaarden?” Welnee! Het was een prachtige reis waar we erg van hebben genoten. Tijdens de reis hebben enkele muzikanten nog geflyerd voor de concerten van later die week om wat publiek te trekken. Er zijn ook mooie foto’s gemaakt van de omgeving. Terug in Sonnenau genoten we weer van een heerlijk verzorgd diner waarna we er een gezellige avond van maakten in Sonnenau.

Omdat het heerlijk warm weer was en de orkestleden toe waren aan wat activiteit zijn we woensdagochtend vroeg gaan zwemmen. Het Duitse zwembad was goed georganiseerd en er was streng personeel, maar gelukkig ook fris water, stoere duikplanken en een toffe glijbaan! Na de lunch in ons gastenverblijf vertrokken we naar Koblenz voor de generale repetitie en het middagconcert. De kerk was prachtig en het klonk ook geweldig dankzij de akoestiek in de mooie Kastorkirche! Het aantal mensen dat kwam luisteren viel ons wat tegen, maar na afloop kregen we wel een flink bedrag in de concertreis pot en heel veel mooie complimenten voor de muziek! Een lekker Italiaans ijsje was dik verdiend en daar genoten we dan ook heerlijk van!

Voor de donderdag stond er een stadstour door Koblenz o.l.v. een deskundige gids op het programma. Klaas had een leuke gids geregeld die goed Engels kon en duidelijk verstaanbaar was! Gelukkig maakte hij ook leuke grapjes en was het verhaal over Koblenz interessant en goed te volgen. Na een heerlijke warme lunch in Sonnenau vertrokken we met onze gesmeerde broodjes voor die avond naar Boppard. In de mooie Christuskirche in Boppard repeteerden we en hebben we die avond concert gegeven nadat we hadden gewinkeld en geflyerd. Het was ontzettend leuk dat de zusters van Sonnenau ook konden komen luisteren!! Verder viel het een beetje tegen met het aantal mensen dat kwam luisteren (ondanks al het flyeren!), maar ook nu werd de pot na afloop wel flink gevuld en konden we weer allemaal een heerlijk ijsje halen waar we langs de Rijn van genoten. Het laatste nachtje in Sonnenau konden we weer lekker uitrusten in de nette kamers.

De laatste dag hebben we eerst goed ontbeten en daarbij een lunchpakketje klaargemaakt voor die middag. Dat was weer goed verzorgd en toen we al onze bagage hadden ingepakt vertrokken we huiswaarts met de touringcar. Op de terugweg liet onze dirigent het nieuwe repertoire voor het komend seizoen horen….we kregen er alweer helemaal zin in om dat in te gaan studeren! Wat een geweldige concertreis mochten we maken….Een buitenlands avontuur….Samenbindend voor het orkest! We hebben van elke minuut genoten…Klaas van IC Productions, hartelijk dank voor de fijne organisatie!!

Muzikale groet van het Zeeuws Jeugdorkest

terug
CONCERTREIZEN
MUZIEK & CULTUURREIZEN
KOORPROJECTEN
Foto.jpgIMG_9799.jpgIMG_9800.jpg
IMG_9805.jpgIMG_9806.jpgIMG_9807.jpg
P1010866.JPGP1010867bewerkt 420 pixels.jpgP1020376.JPG
   
   
   
   
   
[1]