CONCERTREIZEN
MUZIEK & CULTUURREIZEN
KOORPROJECTEN

Reisverslagen

Concertreis Zeeuws Jeugdorkest

Concertreis 2023 ZJO

Maanden keken we er naar uit en inmiddels is de reis al achter de rug. Het Zeeuws Jeugdorkest, dat wekelijks repeteert in Middelburg, is met IC Productions naar Koblenz geweest! Via een luxe touringcar van Kupers werden we door ervaren en gezellige Limburgse chauffeur Bert naar Duitsland gebracht. De sfeer kwam er natuurlijk al snel in door de leuke muziek die we draaiden!

lees meer

Een reis naar Parijs – de helende functie van muziek

Onlangs kwam ik terug van een kleine week herinneringen maken. Als 70-plusser doe je namelijk niet anders. Er is (meestal) geen baan meer, bezigheden bestaan vooral uit vrijwilligerswerk, maar bovenal bestaat het leven uit doen waar je zin in hebt, er zijn voor anderen, en, op aanraden van je omgeving, dingen doen waar je gelukkig van wordt. ‘Maak je geld op, ga genieten. Als je wil zingen, zing dan!’ En ja, voor een ieder die in de bus naar Parijs zit, is de liefde voor muziek immens: we leven ons leven met altijd een melodie in ons hoofd.

lees meer

KOORPROJECT MESSIAH - HÄNDEL IN BERLIJN

Twee oefenrepetities werden in oktober gehouden in de kerk in Woerden aan de Wilhelminaweg o.l.v. Martin van der Brugge. Op maandag 31 oktober werden koorleden van diverse startpunten opgehaald met 2 bussen.

lees meer

In de Sporen van César Franck

Maandag 30 mei
Na het niet-verschijnen van een taxi en de mededeling van onze reisleider Dick Hermsen dat ze toch al vertraging met de bus hadden, stapten wij opgewekt de bus in, die inmiddels was gevuld met medereizigers. Op weg naar Goirle. Kruip door, sluip door de straatjes van Goirle naar het Dorpshuis – Cultureel Centrum (lees: een niet meer gebruikte kerk)

lees meer

Koorproject Faure en Durufle in de Kathedraal van Orleans

Het Requiem van Fauré en dat van Duruflé te mogen zingen in de kathedraal van Orléans, het leek me het summum en dat was het ook. Vier dagen op stap met chauffeur Bert die ons rustig en voortreffelijk naar Orléans reed en voor Parijs zijn hand niet omdraaide. We sliepen in een modern hotel op loopafstand van de kathedraal. Onze eigen bus was beschikbaar voor wie dat wilde.

lees meer

Kerste Muziekreis Hamburg en Lübeck

De bus van de kerstreis zou ons oppikken in Zwolle en dan doorrijden naar de laatste stopplaats, Assen. Wij waren vol verwachting. Twee en dertig minnaars van de muziek, werden door reisleider Dick en chauffeur Bart naar de grens met Duitsland geloodst na een hartelijke ontmoeting om daarna verder te reizen naar Hamburg. We maakten kennis met nieuwe enthousiastelingen en begroetten oud-reisgenoten.

lees meer

Nieuwjaarsreis Dresden - Praag

Daar, waar een prachtige vonk van God vreugde brengt, waar betovering verbinding maakt,
waar verlangen naar het volmaakte bestaat. Daar, onder die lieflijke vleugel is harmonie
en worden alle mensen één, “werden alle Menschen Brüder”

lees meer

Impressies Muziekreis Parijs en Orléans van 22 – 26 september

Voor even La Vie en rose !

Zaterdag 22 september

Na een hartelijke begroeting van Dick Hermsen en kennismaking met onze chauffeur Dirk ging het na Rotterdam met een klein muziekminnend gezelschap( 14 personen) in gepaste vaart richting Parijs. Een voorspoedige tocht en aankomst volgens plan. We werden verrast door het welkom van Klaas Touwen die ons een dag gezelschap ging houden. Alvorens aan het diner te gaan hield Dick een lezing Parijs Muziekstad, een kort maar boeiend overzicht van het muziekleven en de levens van vele componisten die in Parijs hun inspiratie vonden. Daarna samen aan tafel; een aangename manier om met elkaar kennis te maken.

lees meer

Sfeerverslag reis: ‘Van Monteverdi tot Verdi’

20 oktober tot en met 27 oktober 2018

In alle vroegte vertrok de bus uit Den Haag met drie reizigers en Dick. Via Utrecht, Ede-Wageningen en Best groeide het gezelschap. Ties had de aansluitingen gemist en voegde zich samen met Marie-Jeanne op zaterdag in Garda bij het gezelschap. Allemaal individuen met belangstelling voor muziek en cultuur die met de dag een steeds gezelliger gezelschap werden.  

lees meer

Koorproject Rouen

Van 25 t/m 28 mei 2018 is het projectkoor o.l.v. Jan Verhoef op reis geweest naar Frankrijk. Succersvolle concerten werden gegeven in de kathedraal van Rouen en de abdijkerk in Caen.

lees meer

Nieuwjaars Muziekreis naar Luxemburg en Trier

Een muziekreis voor elk wat wils

Op zaterdag 30 december stonden we bij station Best om met de bus van I.C. Productions naar Luxemburg te reizen. 

Het regende behoorlijk, maar de bus was lekker warm en comfortabel. Dick Hermsen was onze ervaren reisleider. Hij gaf allerhande informatie tijdens de busreis die voor ons van belang was.

 

lees meer

Koorproject "Zingen in Barcelona" o.l.v. Gerard Breas

Succesvolle koorreis naar Barcelona van 11-15 oktober 2017. Concerten in de Sagrada Familia, het Klooster van Montserrat, de Sant Feliu in Sabadell en de Santa Maria del Mar in Barcelona. 

lees meer

In de Sporen van W.A. Mozart

Reis Salzburg - Wenen - Praag - juni 2017

Voor het eerst van mijn leven ga ik alleen op stap met een busreis. Met Mozart mee, gelezen in Trouw. Pianoles had ik van mijn achtste tot mijn vijftiende. Op enkele jaren na bleef ik mijn hele leven in het bezit van een piano. Zeker speelde en speel ik Mozart. Muziekliefhebbers vind ik fijne mensen. De laatste jaren bezoek ik met mijn jongste zoon zes van de Meesterpianistenconcerten in het Concertgebouw. De betere verwenmomenten. Ik doe deze gok, beetje spannend wel en ben benieuwd. Toe aan een ‘break’ bovendien.

lees meer

Muziekreis naar Venetië

Het is als muziek, zoals het water stroomt; de zon maakt de melodie zichtbaar. Melodie van leven van vroeger en nu. Verbindend, voortgaand.

In de lagune verrees de stad in het quattrocento, de veelzijdige veertiende eeuw.

De stad met de vele smalle kanalen: de huizen slechts per boot bereikbaar. Nu een attractie met slanke, zwarte, lange gondels, gepunterd door vaardige handen, van gebruinde mannen in gestreepte truien.

lees meer

Johannes Passion - J.S. Bach in Leipzig

De Johannes Passion in Leipzig zingen. Het leek te mooi om waar te zijn, maar het bleek echt mogelijk… Al bij de aankondiging van de reis wist ik dat ik mee zou gaan, een unieke kans. Het was een vol programma. In vijf dagen tijd Eisenach, Weimar, Arnstadt, Dornheim en Leipzig bezoeken, repeteren, twee optredens, en nog een lezing, dat is best veel.

lees meer

In de Sporen van Beethoven

Bezochte steden 
Bonn, geboorteplaats en jeugdjaren Beethoven 1770-1792
             Wenen, zijn volwassen leven 1792-1827
             Teplice, zijn kuuroord
 
Inleiding
“Ruhe und Freiheit sind die gröszten Guter”
Deze woorden van Beethoven tekende ik op in de wandelgangen van de Beethovenhalle in Bonn, waar we op zaterdagavond (24/9) aanwezig waren bij een feestelijk Beethovenconcert van het Mahler Chamber Orchestra o.l.v. de jonge Finse violist Pekka Kuusisto, die het vioolconcert bevlogen speelde. “Ruhe und Freiheit”: hoe wenselijk ook voor de tijd waarin wij nu leven, 200 jaar na Beethoven. Ook las ik daar op de wand: Een kunstenaar is apostel én profeet (woorden van L. Bernstein).

lees meer

Lentefestival Budapest

Verslag muziekreis naar Budapest te Hongarije van 19 april tot en met 23 april 2016

Vertrek vanaf Schiphol waar met de reisleider Dick Hermsen en de reisgenoten voor de komende dagen werd kennisgemaakt. Het was bekend dat het een klein gezelschap van 6 personen en de reisleider zal worden. Allen hebben wij interesse in de muziek en verheugden ons op de concerten en het bezichtigen van de stad Budapest. Na een voorspoedige vlucht werden wij opgewacht door Elizabeth die ons, na een hartelijk welkom op het vliegveld met de bus, door de stad Budapest zal rondleiden.

lees meer

Carmina Burana St. Petersburg

Van 17 t/m 21 oktober 2015 is een bijzonder project uitgevoerd in St. Petersburg. Het projectkoor van IC Productions o.l.v. Martin van der Brugge en het Philharmonisch Orkest uit 's Hertigenbosch o.l.v. Lex Bergink hebben een tweetal concerten gegevn in zowel de Smolny Kathedraal als de Lutherse kerk.

lees meer

Projectkoor Berlijn

Van 24 t/m 28 oktober 2015 vond het koorproject in Berlijn plaats waarbij o.l.v. Jan Verhoef en Ad Vergouwen een tweetal optredens werden verzorgd in de Passionskirche en de Epiphanienkirche.

lees meer

In de Sporen van Mozart

In de Sporen van W.A. Mozart is de 2e reis in de serie " In de Sporen van" en is het vervolg op de Bachreis in 2014. Tijdens de reis zijn de steden bezocht waar Mozart heeft gewoond en gewerkt zoals Salzburg, Wenen en Praag. Naast opera- en concertbezoek gaf musicoloog en reisleider Dick Hermsen lezingen over Mozart' s leven en zijn composities.

lees meer

Barokweek Dordogne

Prachtige concerten tijdens het barokfestival "Itinéraire Baroque" dat wordt georganiseerd door Ton Koopman in de Franse Dordogne waren de basis van de muziekreis in de periode van 29 juli t/m 4 augustus 2015. Lees het verslag van Willemien Waterreus die aan deze reis deelnam.

lees meer

Koorproject "The Armed Man" in Rouen

In het kader van 70 jaar na de bevrijding is op zaterdag 16 mei jl. o.l.v. dirigent Martin van der Brugge het koorwerk 'The Armed Man" van Karl Jenkins uitgevoerd in de kathedraal van Rouen. Medewerking verleenden Alexandra d' Espinoza - sopraan, Baidar Khalaf - Mezzo-sopraan, Joosten van der Linden - tenor, Menno Slagter - bas, Rob Nederlof- orgel, Bart Holleman - slagwerk en instrumentale musici uit Rouen. 

lees meer

Koorproject 'Zingen in Italië"

Van 2 t/m 9 mei jl. heeft het koorproject "Zingen in Italië" plaatsgevonden. Onder leiding van dirigent Gerard Breas zijn twee succesvolle concerten gegeven in de San Fermo van Verona en de Duomo van Thiene. Ook heeft het koor tijdens de mis in de San Marco in Venetië gezongen. Uiteraard mocht een optreden in de Arena van Verona niet ontbreken.

lees meer

Weihnachtsoratorium - Bach

Op 29 december 2014 zijn door het ICP Projectkoor en -orkest onder leiding van dirigent Paul Valk de eerste 3 cantates van het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach uitgevoerd in de Johanniskirche in Würzburg.  Als solisten traden op Kathelijn van Dongen - sopraan, Elske Tibben - alt, Scott Wellstead - tenor en Frank Hermans - bas. 

lees meer

Muziekreis 'In de sporen van J.S. Bach"

Beste reisgenoten, Ik heb me, ik denk wel net zoals U, zeer verheugd op deze reis. Als Bach liefhebber keek ik er naar uit. Maar ik kan na afloop zeggen: het was een geslaagde week. Lof aan : IC Productions! Hier is mijn verslag:

lees meer

Johannes Passion in Heiligenstadt

Onder leiding van dirigent Arno van Wijck is op zondag 13 april 2014 door oratoriumkoor "Oefening & Uitspanning" uit Middelburg de Johannes Passion van J.S. Bach uitgevoerd in de St. Martin in Heiligenstadt. Het koor werd begeleid door het orkest Musica Juventa uit Halle/Leipzig en ook de solisten waren musici uit deze regio. Het concert was zeer succesvol en werd door het publiek zeer gewaardeerd! 

lees meer

Eerste kennismaking met deelname aan koorproject

Hoe leg je de thuisblijvers uit wat je bezielt om met een bus naar Oostenrijk te reizen om daar met onbekenden het Requiem van Mozart in te studeren en twee maal uit te voeren.
Oefenen in een klein kerkje, een wat grotere kerk en een basiliek. Net als bij het instuderen, het werd steeds beter, en grootser.De uitvoeringen waren spectaculair. Ik had het op zo’n niveau nog nooit meegemaakt. Martin. de dirigent, Katja, en Adriaan? de zangcoaches, wat een gezamenlijke bezetenheid bijna, om gezamenlijk het koor nieuwe dingen bij te brengen in de mooie maar o zo moeilijke zangkunst. Heerlijk en heel leerzaam.

lees meer

Twee keer Mozart's Requiem in Oostenrijk

Onder leiding van dirigent Martin van der Brugge is op 3 en 4 mei 2014 met veel succes Mozart's Requiem uitgevoerd in de Pfarrkirche van Seewalchen en de basiliek in Mondsee. Naast de beide concerten waren Master Classes gepland onder leiding van Katje Ruthenberg en Adriaan de Wit, beide musici zijn  als docent verbonden aan het Mozarteum in Salzburg. Zowel de deelnemers als de toehoorders waren enthousiast over de inspirerende werkwijze van Katja en Adriaan en uiteraard het duidelijk waarneembare resultaat.

lees meer

Succesvolle concerten Plus Koorreis

In de periode van 27-30 december 2013 is door IC Productions een koorreis georganiseerd in samenwerking met Plus Magazine. Een drietal concerten o.l.v. dirigent Gerard Breas trok veel publiek dat de concerten erg kon waarderen, gelet op het applaus. Medewerking verleenden Wendy Krikken - sopraan, Ira Spauilding- bariton, Jan Vayne - piano, Aarnoud de Groen - orgel en het orkest Musica Juvanta uit Halle/Leipzig.

lees meer

Fantastische concerten in St. Petersburg

In het kader van het Nederland-Ruslandjaar zijn door IC Productions in 2013 een drietal succesvolle koorprojecten georganiseerd. In totaal hebben zo'n 450 mensen hieraan deelgenomen en de 6 concerten zijn door 4000 mensen bezocht.

lees meer

Succesvolle concertreis Toonkunstorkest Leiden

Het Toonkunstorkest Leiden vertrok vrijdag 14 juni naar Munster op concertreis, georganiseerd door IC Productions. Het orkest gaf 2 succesvolle concerten, die veel publiek trokken.

lees meer

Kerst- Muziekreis naar Cambridge en Londen

De deelnemers aan onze jaarlijke kerst-muziekreis hebben dit keer kunnen genieten van prachtige Engelse koormuziek gezongen door o.a. het King's Colle Choir. Het was een reis naar Cambridge en Londen waarbij o.a. de gezongen euchristie in King's College eneen Evensong in de katedraal van Ely werd bijgewoond. Een aantal personen heeft ook de Nine Lessons and Carols bezocht maar traditiegetrouw moest men daar lang voor in de rij staan. Anderen bezochten weer de musical Mama Mia in Londen. Op kerstavond vond een prive concert plaats in de St. Edwards Church waar werd opgetreden door Klaartje van Veen (zang), Norman Jansen (viool en altviool) en Valerie Rijckmans (harp). Ook het bij IC Productions traditieonele Kerst- Concertdiner werd door de reisdeelnemers zeer gewaardeerd. Ilse Vromans (fluit) en Valerie Rijckmans (harp) brachten een mooi en afwisselend programma. Voor een indruk van de reis, klik op:  http://www.youtube.com/watch?v=Cj9Au1Gzsy4

lees meer

Met Mozart op reis!

Van 2-9 juni is het IC Productions projectkoor en -orkest op tournee geweest naar Salzburg, Wenen en Praag. Na een tweetal repetitiedagen in Nederland en twee dagdelen repeteren in de kerk St. Leonhard in Salzburg had het koor veel succes in de genoemde muzieksteden zoals blijkt uit de recensie van het concert in Wenen. Ook de Taiwanese sopraan Kaiyi Min die met het koor meereisde had veel succes.

Op het programma stonden uitsluitend werken van W.A. Mozart met het idee om die werken uit te voeren waar Mozart deze werken heeft gecomponeerd en uitgevoerd.

Naast de repetities en concerten was er ook tijd voor sightseeïng onder leiding van een aantal gidsen ter plaase zodat de zangers een goede indrum van de steden kregen. Tijdens de repetities bezochten enkele meereizende bezoekers het geboortehuis en het voormalige woonhuis van W.A. Mozart.

De concerten waren bijzonder succesvol en ook de zangers waren enthousiast over de reis, de dirigent, de musici en de sopraan. 

lees meer
CONCERTREIZEN
MUZIEK & CULTUURREIZEN
KOORPROJECTEN