CONCERTREIZEN
MUZIEK & CULTUURREIZEN
KOORPROJECTEN
17 mei 2016
The Armed Man - Jenkins

The Armed Man - Jenkins; een koorproject met concerten in 3 prachtige Europese steden.

Koorproject “THE ARMED MAN” met concerten in Duitsland en Polen

 “The Armed Man” met als ondertitel “A mass for Peace” is in het jaar 2000 gecomponeerd door Karl Jenkins in opdracht van “The Royal Armouries” in Leeds ter gelegenheid van de Millenniumvieringen. De première vond plaats in de Royal Albert Hall in Londen en was oorspronkelijk opgedragen aan de slachtoffers van de Kosovo-crisis die plaats vond toen Jenkins aan zijn compositie werkte. Net als het door Benjamin Britten gecomponeerde werk “War Requiem” is het een antioorlogsstuk. Evenals Britten's werk is het opgebouwd rond het ordinarium van de christelijke mis.

 “The Armed Man” is in korte tijd zeer populair geworden bij de Nederlandse en buitenlandse koren en het werk is inmiddels al meer dan 1000 keer uitgevoerd.

 In september 2016 wordt “The Armed Man” twee keer door IC projectkoor integraal uitgevoerd in de steden Wroclaw (Polen) en Leipzig (Duitsland) o.l.v. dirigent Martin van der Brugge en met begeleiding van het orkest van de Universiteit van Wroclaw.

Eén van de redenen om het werk in Wroclaw uit te voeren is dat Wroclaw dit jaar Culturele hoofdstad is van Europa.

Door de combinatie van het Nederlands koor, het Pools orkest met concerten in Duitsland en Polen wordt het anti oorlogkarakter van het werk benadrukt: A mass for Peace!

 Het koorproject begint met een tweetal repetitiezaterdagen in Nederland en wordt dan vervolgd door een 5-daagse reis die is gepland van 15 t/m 19 september 2016; U kunt zich nog aanmelden!

 Klik voor méér informatie hier.............

[terug]  [reis informatie]
CONCERTREIZEN
MUZIEK & CULTUURREIZEN
KOORPROJECTEN