CONCERTREIZEN
MUZIEK & CULTUURREIZEN
KOORPROJECTEN
27 okt 2022
Quarantaineverzekering

Wilt u zich verzekeren voor gevolgen van corona als u op reis bent?

De Europeesche Reisverzekering biedt een zg. quarantaineverzekering aan als u een reis boekt bij IC Productions.

U kunt bij uw boeking aangeven gebruik te willen maken van een reisverzekering (2,42 euro p.p.p.d. + éénmalig 4,24 euro poliskosten) en dan bent u tevens verzekerd tegen extra reis- en verblijfkosten in het geval u tijdens de reis in quarantaine zou moeten.

Clausule Extra reis- en verblijfskosten

In aanvulling op artikel 2.3 van de Voorwaarden Kortlopende Reisverzekering geldt dat u met deze clausule bent verzekerd voor extra reis- en verblijfskosten als gevolg van verplichte quarantaine wegens COVID-19.

Wat is verzekerd?

Extra reis- en verblijfskosten als u en uw eventuele medeverzekerde(n) onverwacht langer op de reisbestemming moet(en) blijven omdat de (lokale) overheid van de reisbestemming u en uw eventuele medeverzekerde(n) verplichte quarantaine wegens COVID-19 oplegt.

Wanneer bent u verzekerd?

U bent alleen verzekerd als aan alle onderstaande voorwaarden is voldaan:

De vertrekdatum van de geboekte reis valt in de periode van 1 november 2021 tot en met 31 maart 2023.

Op het moment van vertrek geldt er op de website nederlandwereldwijd.nl een reisadvies ‘groen/geel’ voor uw reisbestemming;

De (lokale) overheid van uw reisbestemming heeft een verplichte quarantaine opgelegd waardoor u en uw eventuele medeverzekerde(n) op de geplande terugreisdatum niet kunt/kunnen terugreizen naar Nederland of uw groepsrondreis niet kunt voortzetten;

U maakt door deze quarantaine onvoorziene extra verblijfs- en/of reiskosten die niet vergoed worden door bijvoorbeeld de (lokale) overheid op de reisbestemming, de Nederlandse overheid, uw vervoerder, luchtvaartmaatschappij of reisorganisaties.

De dekking is alleen van kracht als deze clausule is toegevoegd aan de polis.

 

Wat krijgt u vergoed?

Noodzakelijke extra verblijfskosten tot maximaal € 100,- per verzekerde per dag voor maximaal 10 dagen

De vergoeding van verblijfskosten verminderen wij met 10% in verband met kosten die u bespaart op uw normale levensonderhoud.

Extra reiskosten naar Nederland tot max. € 750,- per verzekerde.

Wij vergoeden maximaal € 4.000, - per polis.

Belangrijk: wij vergoeden deze kosten alleen als u deze in overleg met en met goedkeuring van de Europeesche of de Europeesche Hulplijn (+31 20 651 57 77) heeft gemaakt.

10-2022

 

[terug]
CONCERTREIZEN
MUZIEK & CULTUURREIZEN
KOORPROJECTEN