CONCERTREIZEN
MUZIEK & CULTUURREIZEN
KOORPROJECTEN

Muziekreis naar Venetië

MUZIEKREIS NAAR VENETIE

Het is als muziek, zoals het water stroomt; de zon maakt de melodie zichtbaar. Melodie van leven van vroeger en nu. Verbindend, voortgaand.

In de lagune verrees de stad in het quattrocento, de veelzijdige veertiende eeuw.

De stad met de vele smalle kanalen: de huizen slechts per boot bereikbaar. Nu een attractie met slanke, zwarte, lange gondels, gepunterd door vaardige handen, van gebruinde mannen in gestreepte truien.

Venetië, een stad vol muziek in kerken en paleizen, in het eerste operahuis ter wereld. Drie maal afgebrand, drie maal herrezen. Ook weer met het inspirerend interieur van weleer. Waar de prachtigste stemmen klinken, omzoomd door geweldige orkesten. Hier bezochten wij de opera Carmen in een vrije vertaling naar deze tijd qua regie. Een belevenis van de hoogste plank.
De zon trekt mensen naar de vele terrassen, bruggen en trappen.

Op het water passeert paniek per ambulance en de droefheid van de uitvaart, naast toeristen, die de gondel kiezen, of de boot als taxi naar de diverse bestemmingen.
Venetië vol cultuur, zoals het Peggy Guggenheim museum en de bijzondere pleinen en kerken. Overdag van de toeristen en bewoners. Gedurende de avond en nacht van de opruimers en bevoorrading.
Het Sint Marcoplein is, dankzij de patroon van de stad, Sint Marcus, als een spiegel, die verleden en heden weerkaatst, zichtbaar in de stoffelijke vooruitgang en de spirituele rijkdom.

Wij werden dagelijks voorbereid voor het bezoek aan diverse concerten in bijzondere gebouwen door onze zo zeer onderlegde alom gewaardeerde musicoloog Dick Hermsen, die altijd bereid was om mensen van het gezelschap bij te staan en te informeren.

Een topervaring, deze muziekreis naar de stad in de lagune.

terug
CONCERTREIZEN
MUZIEK & CULTUURREIZEN
KOORPROJECTEN