CONCERTREIZEN
MUZIEK & CULTUURREIZEN
KOORPROJECTEN
IMG_1972.JPGIMG_1973.JPGIMG_1974.JPG
IMG_5957.JPGORG_DSC00102.JPEGORG_DSC00106.JPEG
ORG_DSC00115.JPEGORG_DSC00122.JPEGORG_DSC00124.JPEG
ORG_DSC00127.JPEG  
   
   
   
   
[1] 

Koorproject "Zingen in Barcelona" o.l.v. Gerard Breas

Monster, 24 oktober 2017

Beste koorvrienden,

Inmiddels zijn we al weer meer dan een week thuis na die geweldige koor/concertreis naar Barcelona. Wat was het fantastisch. Lenie en ik zijn nog een paar dagen langer gebleven en ik moet bekennen dat ik de dag na jullie vertrek in een soort vacuüm terecht ben gekomen, nagenietend van al die prachtige herinneringen en concerten. Pas toen was het dat ik bemerkte dat de vermoeidheid even naar voren kwam. Dat zal, denk ik, bij jullie ook het geval zijn geweest.

Dit koor bestond uit een fantastische groep mensen, meedenkend, alert en het hoofddoel bleef het heerlijk samen musiceren. Voor mij is het altijd spannend om de eerste repetitie te doen in Nederland. Hoe is de kwaliteit van het koor, is het weer een reünie, hoe is de verhouding wat betreft het aantal mannen/vrouwen. Kunnen we het programma aan en ga zo maar door. Vanaf het eerste moment liep het op rolletjes. Heerlijk !

Wat waren het geweldige concerten en prachtige locaties. De Sagrada Familia laat een overweldigende indruk achter en het concert in de crypte was echt heel goed. Zo maar het eerste concert en dan al een klinkend resultaat. Ook een buitengewoon goede akoestiek. De priester staat ook nog in mijn geheugen gegrift……. Ik dacht dat hij nooit naar binnen zou gaan door de uitvoerige uitleg van de buitenkant. Gelukkig hebben jullie goed de gelegenheid gekregen om de Sagrada te bekijken.

Het concert in Sabadell was een topper en…weer een uitstekend bezette kerk. Ook hier waren jullie een bijzonder flexibele groep. Het klonk daar ook fantastisch er was een spontaan en hartverwarmend publiek.

Montserrat is voor mij onvergetelijk geworden. Wat een volle kerk, een prachtig orgel en een uitstekend zingend koor dat zonder inzingen moesten aantreden. Complimenten. Aarnoud kon me niet zien, Anitra en Hifive konden het orgel niet horen en ik moest wat betreft het orgel slechts op mijn gehoor dirigeren. Je ziet, het kan, want het was fantastisch, zeker als je door zoveel mensen in zo veel verschillende talen wordt aangesproken. Ontroerend vond ik het. Het waren maar 3 nummers, maar toch was het een concert, zo voelde het toch ?

Santa Maria del Mar. Toen ik ’s morgens de basiliek binnenliep sloeg de schrik me om het hart. Hoe krijgen we die vol en hoe gaan we met die enorme nagalm om. Het is allemaal goed gekomen. Een bomvolle kerk en wat een enthousiast publiek. In het begin zag ik wat angstige gelaatstrekken bij jullie, maar dat herstelde heel snel, mede door het enthousiaste publiek en de enorme nagalm was verdwenen door de volle kerk (men schat het op 800 man publiek). Het was een feest daar, ik denk er nog vaak aan, zeker nu ik allerlei beelden en audio aan het monteren ben. Dat duurt even, maar Klaas Touwen zal een en ander op de site zetten.

Wat was het ook bijzonder om in het Palau de la Musica te zijn, het gebouw te bewonderen met al zijn schoonheid en vooral die koorrepetitie bij te wonen van dat prachtige koor.

Anitra Jellema, je was geweldig en uniek. Een prachtige stem die tot in alle hoeken doordrong. Zo veelzijdig in klankkleur en techniek. Het was heerlijk om met je te werken. Je werd door het publiek en ook het koor op handen gedragen. Dat smaakt naar meer toch ??? Tijdens het laatste concert ging het publiek helemaal los na Precious Lord. Ook heel knap van het koor om zich aan te passen op velerlei manieren.

HIFIVE, heerlijk om mee samen te werken, Anja, die alle arrangementen maakt en voor hen was het best moeilijk omdat de hoboïst en de fluitist onverwacht verhinderd waren. Knap gedaan door de invallers. Een dag van te voren de muziek gekregen. Fijn dat jullie er weer bij waren. Inmiddels is de groep weer compleet. Afgelopen zondag hebben ze mijn koor weer begeleid tijdens een concert in Naaldwijk. (we zitten niet stil….)

Arthur, betrouwbaar, alert en vol met humor. Je bent een kei als begeleider. Zoals jij je kan uitleven in verschillende stijlen, kunnen er niet veel. Bedankt.

Aarnoud, fantasische solo in Sabadell en heel knap hoe je in een paar minuten het orgel van Montserrat onder de knie had. Het ging vlekkeloos en ongelooflijk muzikaal. Onmisbaar.

Mariona, onze Catalaanse/Nederlandse gids heeft heel veel werk verzet op het gebied van de PR. Mede dank zij haar hadden we volle kerken.

De hele organisatie en het toeristische programma, geleid door Klaas Touwen, vond ik fantastisch. Uitstekend hotel, prima bussen en het totale programma was uniek.

Lieve mensen, nogmaals bedankt voor jullie vriendschap en inzet en hopelijk tot een volgende keer.

Gerard Breas.   

terug
CONCERTREIZEN
MUZIEK & CULTUURREIZEN
KOORPROJECTEN
IMG_1972.JPGIMG_1973.JPGIMG_1974.JPG
IMG_5957.JPGORG_DSC00102.JPEGORG_DSC00106.JPEG
ORG_DSC00115.JPEGORG_DSC00122.JPEGORG_DSC00124.JPEG
ORG_DSC00127.JPEG  
   
   
   
   
[1]