CONCERTREIZEN
MUZIEK & CULTUURREIZEN
KOORPROJECTEN

Kerste Muziekreis Hamburg en Lübeck

De nevelen hingen over de vergezichten, soms veranderend in motregen. De zon liet het afweten, maar dat hinderde ons niet.

Tegen vijven kwamen we in de buurt van de kosmopolitische stad Hamburg, die dag ons reisdoel. Maar de dag was nog niet ten einde. Die avond hadden we een Kerstdiner, doorweven met muzikale optredens: Jopie Jonkers met harp en zang en de Belg Koen de Couter gitaar en zang. Ook Dick deed mee met hen, met zijn gitaar!

De eerste Kerstdag: Na een royaal ontbijt bleven we in Hamburg. Allereerst kregen we een stadstoer met een perfecte gids. Dan de Weihnachtsbrunch als buffet in ons hotel en vroeg in de avond op naar de grote zaal van de Elbphilharmonie in een indrukwekkend gebouw, nog geen jaar oud. Daar speelde het Zücher Kammerorkest onder leiding van Christoph Israel. De wisselende delen werden toegelicht door een spreekster. Het theater… het uiterlijk een grote sensatie, en binnen al die roltrappen!!! Onvergetelijk….

Woensdag op naar Lübeck voor de Kantaten-Gottesdienst in de Dom vanwege de uitvoering van: Das Neugeborene Kindelei van Buxtehude, gezongen door Kammerchor am Dom en Instrumentenensemble

Onder leiding van de Dom-Kantor Eldert Müller. Aansluitend uitleg over de geschiedenis van het orgel door de organist met een klein concert en toen naar een authentieke gelegenheid voor de warme lunch.

De middag werd besteed aan sightseeing. Er bleef nog wat vrije tijd over voor we terugkeerden. Donderdag in Hamburg om de componisten, die daar verbleven, te volgen in twee naast elkaar gelegen musea. In de middag, na een voortreffelijke lunch, een lezing over Die Zauberflöte als voorbereiding op de uitvoering van Mozarts veel gespeelde opera in de Kersttijd vanwege de symbolieken afkomstig uit de vrijmetselarij.


Vervuld door al deze genietingen kwam het einde van onze geweldige Hamburgreis in zicht. Een reis zonder dissonanten, in nevelige sferen tot het einde. Op vrijdagmorgen was het nog wegdromen in het hotel bij de Elbphilharmonie met zicht op een wazige levendige belangrijke haven: Hamburg. Voor ons nu onlosmakelijk verbonden met muziek. Dank je Dick, dank je Bart, dank je tochtgenoten.

Willemien

terug
CONCERTREIZEN
MUZIEK & CULTUURREIZEN
KOORPROJECTEN